EYOC i Makedonien

In Aktiviteter/løb/træning by Maria

EYOC2014Om få dage starter hele orienteringsverdenens største begivenhed på året, VM. Tisvilde Hegn OK har dette år ingen løbere med, men fremtiden ser lys ud.

Fire løbere er netop kommet hjem fra Makedonien, hvor dette års EYOC (Ungdoms EM) blev afholdt. Agnes og Ida var begge med for første gang og deltog i klassen D16, mens Emil var med for anden gang og Nikoline for tredje i respektive H18 og D18. I alt var otte H/D16 løbere og tre H/D18 løbere med. Hele holdet drog sydpå tirsdag i sidste uge, og havde efter rejsedagen en enkel træningsdag inden det gik løs. Torsdag stod der sprint på programmet i den delvist kuperede og relativt tricky by, Strumica. Her var det frem for alt første års løberen Lise Termansen fra OK Syd, der imponerede med en flot podieplads som nr. 6 i D16.

Af THOK-løberne var det Emil Øbro, der placerede sig bedst, med en rigtig flot placering som nr. 18 i den meget tætte H18-klasse. Emil var kun 1:02 efter vinderen og en tid på bare 20 sekunder hurtigere havde rykket ham mere end 10 placeringer op. Desuden delte han 18. pladsen med to andre løbere, hvilket også er med til at fortælle, hvor tæt de lå i klassen. Agnes og Ida placerede sig med 40 sekunders mellemrum som respektive nr. 34 og 47 – en meget fin debut som første års. Nikoline løb sig i D18 til en 32. plads, 2 minutter efter vinderen.

Dagen efter var det en meget kuperet og hård langdistance, der med næsten seniorbaner udfordrede løberne både fysisk og teknisk. THOK-løberne leverede et rigtig flot resultat med tre top 20 placeringer; Agnes nr. 15, Emil nr. 15 og Nikoline nr. 20. Ida havde bortset fra en enkel post også et rigtig fint løb, med mange stræktider, der matchede løbere i top 20.

Med vindere fra fire forskellige lande, fortæller det os, at terrænet var uvant for de fleste og/eller at flere og flere lande begynder at få stærke løbere.

Om aftenen var der banquet for alle løbere og trænere, inden det igen gik løs den sidste dag med stafet. Her løb Ida og Agnes på samme hold i D16. De kom begge flot igennem de hårde langdistance fra dagen før, på trods af sikkert meget tunge og trætte ben, og Agnes kunne løbe holdet i mål til en fin 11. plads. Nikoline løb førstetur på D18 holdet og havde sikkert som alle andre også langdistancen fra gårsdagen i benene. Hendes hold endte på en 14. plads efter tre stabile ture. Emil havde desværre ingen at løbe på hold med, men fik i stedet mulighed for at løbe på et mix-hold med løbere fra nogle andre lande.

Ud over de fine placeringer er jeg sikker på, at de også har fået en masse erfaring fra de nye terræner med hjem i bagagen, samt venskaber på tværs af hele Europa. Fra en sikker kilde, kan jeg fortælle at turen var fantastisk og at hele arrangementet var rigtig godt arrangeret på trods af at landet er meget fattigt. Jeg er sikker på at alle løbere også oplevede den hårde konkurrence, det store mesterskab og deltagelsen på landsholdet som en meget positiv oplevelse.

Godt kæmpet, tillykke med de flotte præstationer og velkommen hjem til jer alle fire!

Resultater, kort, baner og GPS-tracking fra langdistancen kan alt sammen ses på EYOCs hjemmesiden: http://eyoc2014.mk/