Super medaljepræstationer ved DM-stafet og -lang

In Aktiviteter/løb/træning by Svend

DM Stafet

Eliten, skrevet af Jonas Falck Weber
I weekenden var der danske mesterskaber i stafet og langdistance. De blev afholdt i Jylland omkring Vejle. Tisvilde Hegn OK havde til stafetten lørdag i alt 4 hold i klasserne H/D20, to herrehold og to damehold.
I damestafetten løb begge hold godt. Det var en nervepirrende stafet, hvor THOK’s hold havde en tæt dyst om medaljerne sammen med FIF Hillerøds hold. Det endte med et tæt opgør, som desværre hældte til FIF Hillerøds fordel, hvor THOK’s førstehold tog andenpladsen cirka et minut efter det sejrende hold, og THOK’s andethold løb afsted med bronzemedaljerne et og et halvt minut efter vinderen.
Førsteholdet bestod af Nikoline Tillingsøe, Line Cederberg og Amanda Falck Weber, mens Agnes Nørgård Kracht, Iben Valery og Mathilde Nørgård Kracht udgjorde andetholdet.

I herreklassen var der ikke lige så meget dramatik som hos pigerne. THOK’s førstehold lå nummer et fra førsteturen til målgang og vandt med en overbevisende marginal ned til nummer to, fra OK Snab, som var cirka ni minutter efter. Vinderholdet bestod af Emil Øbro, Bjørn Cederberg og Jonas Falck Weber.
THOK’s andethold havde ikke den bedste dag, da de løb en mindre optimal førstetur som derefter desværre blev suppleret med en diskvalifikation på sidsteturen.
Men alt i alt var det en god dag hvor tre ud af fire af THOK’s elitehold fik medalje.

Link til stafetresultat: http://www.koldingorienteringsklub.dk/data/uploads/dm-stafet-resultat.htm

På søndagens langdistance skulle det vise sig, at THOK’s talentfulde juniorer igen var i topform. I klassen D18 var der fuldt bord til THOK, der besatte top tre. En fænomenal præstation, som vakte meget opmærksomhed blandt alle deltagere. Ligeledes i D16 var der ingen der kunne røre THOK, da klubbens to deltagere, Agnes Nørgård Kracht og Ida Øbro, tog guld og sølv.
Lige som man tror det næppe kan blive meget bedre, så er det præcis det det kan. I H18 var det Emil Øbro som sikrede guldet til THOK, med en sikker margen på næsten seks minutter til nummer to. Det blev desuden til en fjerdeplads til Carl Emil Schøier Kovsted i samme klasse, bare 12 sølle sekunder fra tredjepladsen.
Hos de ældste herrejuniorer i klassen H20 blev det til en bronzemedalje til Jonas Falck Weber, som i virkeligheden skulle være gået til Bjørn Cederberg, hvis ikke det var på grund af en uacceptabel arrangørfejl. Bjørn havde lånt en EMIT-brik af arrangørklubben som viste sig ikke at fungere, men det blev først opdaget da han udlæste i mål. Så selvom han havde løbet hele banen på en tid der var til en bronzemedalje, blev han alligevel disket. Men hvis man skal prøve at se på det på en positiv måde, var det jo godt at Bjørns klubkammerat, Jonas, havde løbet på en tid lige efter Bjørns, så medaljen alligevel havnede hos THOK på trods af arrangørskandalen.

Link til langresultat: http://dm-lang-2014.ok-snab.dk/res/resultater.htm

Bredden, skrevet af Svend Mortensen
I stafetløbene var der guld til THOK i H40, H60, H75, og endvidere vandt klubbens løbere sølv i H45, H50 og D65.
Guldholdene bestod af Rasmus Nielsen, Jesper David Jensen og Thomas Jensen i H40, Keld Johnsen, Peter Wraa og Leif E. Larsen i H60 samt Kurt Valery og Egon Neregaard i H75.
H75-holdet var helt suverænt, da det var 18 min. hurtigere end sølvvinderne. H40- og H60-holdene var henholdsvis 3 og 4,5 min. foran nr. to.
Sølvholdene bestod af Rolf Valery, Tim Falck Weber og Henrik Markvardsen i H45, Henrik Nielsen, Henrik Albahn og Jens Jørgen Hansen i H50 samt Aase Neregaard og Inger Kirkegaard i D65.
I H13-16 blev holdet bestående af Ida Øbro, Jakob Schøier Kovsted og Lasse Falck Weber nr. fire efter et særdeles tæt spurtopgør mod nr. fem og seks.

På langdistance vandt THOK guld ved Tenna Nørgaard Landsperg i D40 og Leif E. Larsen i H60. De var henholdsvis 5 og 1,5 min. foran nr. to.
Endvidere blev det til tre sølvmedaljer og en bronzemedelje.
H40-løberne gjorde sig bemærket ved at besætte anden-, tredje- og fjerdepladsen med sølv til Thomas Jensen, bronze til Jesper David Jensen og en fjerdeplads til Rasmus Nielsen.
I H45 blev Henrik Markvardsen nr. to og Tim Falck Weber nr. fire.
Den sidste sølvmedalje blev vundet af Aase Neregaard i D70.