ATK står for Aldersrelateret Trænings-Koncept. Konceptet er udarbejdet af Team Danmark med fokus på etablering af børne/ungdomstræning af høj kvalitet og talentudvikling.

Aldersrelateret træning er idræt og bevægelse tilpasset til den alder og det udviklingstrin, udøverne er på. For børn og unge skal det være både sjovt og udfordrende at træne og det handler om meget mere end at eliteatleter. Det handler om at skabe træningsmiljøer, hvor børn og unge atleter kan udvikle sig, og hvor træningen er tilpas udfordrende, så man kan fastholde udøverne i idrætten.

ATK i THOK regi handler om at man følger Team Danmarks anbefalinger for træning af børn og unge.

Bl.a. afholder klubben hvert år minimum 2 læringsture. En læringstur forløber typisk over 3-5 dage, hvor vi tager til et spændende sted for at lære mere om netop dette terræn eller for at finpudse forskellige tekniker i et andet/specielt terræn og samtidig have det sjovt sammen med masser af hygge i og udenfor træningen.

THOK har bl.a. været i Göteborg, Thy, Eksjö og Jämjö.

Udover læringsture indebærer ATK-konceptet et minimum af træninger pr. år, LUS (LæringsUdviklingsSamtaler), opfølgning på træninger, registrering af løbere ved hver træning m.m.

Herudover er alle u-løbere inddelt i 4 grupper afhængig af interesse for o-løb.